Prăjitură Cartof

Apare în Prajituri fara coacere, Prajituri de casa, Prajituri

Prăjitură Cartof
2 voturi
3 2

Prăjitura cartof este un desert clasic și foarte simplu de făcut din bucătăria românească. Este o prăjitură fără coacere, cu ingrediente accesibile și seamănă destul de mult ca mod de preparare cu salamul de biscuiți. 

Multora dintre noi ne aduce aminte de copilărie, așa că putem să ne întoarcem la acele vremuri preparând acest desert. Pentru cei care nu o cunosc, numele prăjiturii vine de la aspectul său: forma și faptul că este pudrată cu cacao o face să arate ca un cartof abia scos din pământ. 

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 500 g biscuiți
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 2 căni lapte
  • 1 fiolă esență de rom
  • cacao pentru decor
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie. Topiți untul împreună cu zahărul într-un vas pe foc. Adăugați laptele, cacaoa și esența de rom și amestecați bine.

Turnați amestecul peste biscuiți și omogenizați. În funcție de consistență, s-ar putea să fie nevoie să mai adăugați lapte sau biscuiți pentru a aduce la consistența dorită. Compoziția trebuie să fie ușor de modelat cu mâna, deci nici prea tare, nici prea lichidă.

Modelați prăjturile ovale, de forma unui cartof. Pudrați cu cacao din belșug. Dați la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a le savura.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură cu ciocolată - gata în 5 minute

Care este cel mai rapid desert pe care puteți să îl preparați atunci când aveți poftă de ceva dulce? Desertul pe care vi-l...

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește...

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele...

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta