Prăjitura cartof este un desert clasic și foarte simplu de făcut din bucătăria românească. Este o prăjitură fără coacere, cu ingrediente accesibile și seamănă destul de mult ca mod de preparare cu salamul de biscuiți. 

Multora dintre noi ne aduce aminte de copilărie, așa că putem să ne întoarcem la acele vremuri preparând acest desert. Pentru cei care nu o cunosc, numele prăjiturii vine de la aspectul său: forma și faptul că este pudrată cu cacao o face să arate ca un cartof abia scos din pământ. 

Prăjitură Cartof
Timp total 30 minute

Ingrediente

200 g unt 500 g biscuiți 150 g zahăr 3 linguri cacao 2 căni lapte 1 fiolă esență de rom cacao pentru decor

Mod de preparare

Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie. Topiți untul împreună cu zahărul într-un vas pe foc. Adăugați laptele, cacaoa și esența de rom și amestecați bine.

Turnați amestecul peste biscuiți și omogenizați. În funcție de consistență, s-ar putea să fie nevoie să mai adăugați lapte sau biscuiți pentru a aduce la consistența dorită. Compoziția trebuie să fie ușor de modelat cu mâna, deci nici prea tare, nici prea lichidă.

Modelați prăjturile ovale, de forma unui cartof. Pudrați cu cacao din belșug. Dați la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a le savura.

Poftă bună!