Prăjitură Bețivană

Apare în Prajituri cu crema, Prajituri cu bezea, Prajituri de casa

Prăjitură Bețivană
34 voturi
3.1 34

Prăjitura Bețivană este un desert deosebit, cu care vă puteți impresiona musafirii. Așa cum probabil ați ghicit, numele prăjiturii vine de la faptul că blatul și siropul conțin alcool. O cantitate mică de alcool, dar suficientă cât să-i dea aromă. 

Este vorba de vin roșu și, pentru un rezultat delicios, este recomandat să folosiți un vin de calitate. Va face diferența în ceea ce privește rezultatul final. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri vin roșu
  • 150 g zahăr pudră
  • 5 linguri cacao
  • 75 g făină
  • un plic praf de copt
  • Cremă:
  • 6 gălbenușuri
  • 1 plic zahăt vanilat
  • 1 linguriță esență de rom
  • 2 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • Sirop:
  • 30 ml apă
  • 4 linguri vin roșu
  • 50 g zahăr
  • Bezea:
  • 6 albușuri
  • 300 g zahăr pudră
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru blat, separați ouăle. Bateți gălbenușurile împreună cu zahărul pudră. Adăugați vinul și amestecați. Separat, amestecați ingredientele uscate într-un bol.

Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Când s-a format o spumă tare, amestecați-o cu crema de gălbenuș. Încorporați treptat ingredientele uscate, amestecând cu o spatulă sau un tel.

Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Între timp, preparați crema. Amestecați gălbenușurile cu esența de vanilie, amidonul, laptele, zahărul vanilat și jumătate din zahărul pudră. Puneți pe foc și amestecați ușor, până când crema începe să se îngroașe. Când devine ca o budincă, opriți focul.

Untul la temperatura camerei se bate cu mixerul împreună cu zahărul pudră rămas. Când crema s-a răcit, încorporați și acest amestec în ea.

Pentru bezea, bateți albușurile cu zahărul pudră până când obțineți o spumă tare. Pentru sirop, amestecați toate ingredientele până când zahărul s-a topit.

Mai departe trebuie doar să asamblați prăjitura. Când blatul s-a răcit, însiropați-l, apoi întindeți peste el crema de gălbenușuri. La final, adăugați bezeaua și întindeți-o și pe ea. Lăsați prăjitura la rece pentru câteva ore înainte de a o tăia.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură cu ciocolată - gata în 5 minute

Care este cel mai rapid desert pe care puteți să îl preparați atunci când aveți poftă de ceva dulce? Desertul pe care vi-l propunem...

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește...

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le...

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți obține o...

Prăjitură Marlenka

Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și pe post...

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat...

Prăjitură Mississippi

Prăjiturile fără coacere sunt rapide, prietenoase și se fac ușor, chiar și de către cei fără experiență în bucătărie. Iar acest desert,...

Prăjitură ”Better than sex”

Numele acestei prăjituri spune multe despre gustul ei: Better than sex. O prăjitură pe cât de gustoasă, pe atât de apetisantă și deloc...

Prăjitură Nanaimo - fără coacere

Prăjitura Nanaimo este un desert tipic japonez, foarte bun și ușor de făcut. Este o prăjitură fără coacere, la rece, rapidă și foarte aspectuoasă....

Prăjitură ”Sex la tavă”

La ce te gândești atunci când auzi de o prăjitură cu numele ”Sex la tavă”? La un desert irezistibil, care îți...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta