Din numai cateva ingrediente poti face un desert delicios, cu aluat pufos, sos de caramel, felii de banane si ciocolata.

Prajitura Banoffee
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 200g faina
  • 450g unt
  • 50g zahar pudra
  • 300g zahar brun
  • 800g lapte condensat
  • 3 banane, felii
  • 200g ciocolata cu lapte, rupta in bucati

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Pentru aluat, se amesteca rapid faina si 150g unt intr-un blender. Se adauga zaharul pudra si se amesteca din nou aurul pana cand amestecul incepe sa se adune. Se pune pe baza unei tavi tapetate cu hartie de copt si se coace timp de 20 de minute sau pana cand este auriu palid si nisipos la atingere. Se lasa sa se raceasca in tava.

2. Pentru stratul de caramel, se topesc untul ramas si zaharul brun intr-o tigaie, apoi se adauga laptele condensat. Se da in fiert, apoi se fierbe timp de 5 minute pentru a se ingrosa, amestecand cu o lingura de lemn pentru a opri formarea cristalelor de zahar in tigaie.

3. Se aranjeaza un strat de banane feliate peste blat, apoi se toarna caramelul deasupra, netezind usor. Se raceste timp de o ora/peste noapte.

4. Se topesc 150 g de ciocolata intr-un castron asezat peste o cratita cu apa fierbinte, apoi se amesteca restul ciocolatei pana cand se topeste. Se toarna peste caramelul racit si se lasa sa se intaeasca in frigider. Se taie in bucati si se serveste.