Prăjitură 7 minute în Rai

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Prăjitură 7 minute în Rai
36 voturi
4 36

Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească.

Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară. 

Mod de preparare BLAT

Ingrediente

  • Pentru blat (prăjitura îngerilor):
  • 150 g făină
  • 12 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 2 pachete budincă de ciocolată instant
  • lapte
  • 750 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • fulgi de ciocolată pentru decor
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Preparați blatul exact după instrucțiunile de la început. Este aceeași bază de prăjitură, numai că aceasta va avea cremă.

Puneți blatul într-o tavă dreptunghiulară și coaceți-l la 175 de grade, pentru 25-30 de minute. Între timp, preparați budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe pachet. În funcție de ce budincă alegeți, aceasta poate fi făcută la rece sau la cald, cu lapte sau cu unt. Recomandăm varianta la cald, pentru că va fi mai cremoasă.

Când blatul s-a răcit, faceți din loc în loc găuri în el, cu coada unei linguri de lemn. Orificiile în care va intra ciocolata trebuie să fie la câțiva centimetri unele de altele.

Turnați budinca de ciocolată peste prăjitură și întindeți bine cu o spatulă, pentru ca găurile să se umple cu ciocolată. Dați prăjitura la frigider pentru două ore.

Bateți frișca lichidă cu mixerul, împreună cu puțin zahăr pudră și esența de vanilie. Întindeți frișca peste prăjitura răcită și decorați cu fulgi de ciocolată.

Mai lăsați la rece o jumătate de oră, după care puteți servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește...

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele...

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți...

Prăjitură Marlenka

Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și...

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat...

Prăjitură Mississippi

Prăjiturile fără coacere sunt rapide, prietenoase și se fac ușor, chiar și de către cei fără experiență în bucătărie. Iar acest...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta