Prăjitură 7 minute în Rai

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Prăjitură 7 minute în Rai
34 voturi
3 34

Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească.

Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară. 

Mod de preparare BLAT

Ingrediente

  • Pentru blat (prăjitura îngerilor):
  • 150 g făină
  • 12 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 2 pachete budincă de ciocolată instant
  • lapte
  • 750 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • fulgi de ciocolată pentru decor
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Preparați blatul exact după instrucțiunile de la început. Este aceeași bază de prăjitură, numai că aceasta va avea cremă.

Puneți blatul într-o tavă dreptunghiulară și coaceți-l la 175 de grade, pentru 25-30 de minute. Între timp, preparați budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe pachet. În funcție de ce budincă alegeți, aceasta poate fi făcută la rece sau la cald, cu lapte sau cu unt. Recomandăm varianta la cald, pentru că va fi mai cremoasă.

Când blatul s-a răcit, faceți din loc în loc găuri în el, cu coada unei linguri de lemn. Orificiile în care va intra ciocolata trebuie să fie la câțiva centimetri unele de altele.

Turnați budinca de ciocolată peste prăjitură și întindeți bine cu o spatulă, pentru ca găurile să se umple cu ciocolată. Dați prăjitura la frigider pentru două ore.

Bateți frișca lichidă cu mixerul, împreună cu puțin zahăr pudră și esența de vanilie. Întindeți frișca peste prăjitura răcită și decorați cu fulgi de ciocolată.

Mai lăsați la rece o jumătate de oră, după care puteți servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură cu mălai și lapte bătut

Prăjitura cu mălai și lapte bătut este un desert care multora le aduce aminte de copilărie, mai ales dacă au copilărit în zona...

Prăjitură Kinder Felie de Lapte

Prăjiturile create după rețete de dulciuri din comerț se bucură de o popularitate aparte. Și asta datorită aspectului, dar și gustului...

Prăjitură cu cacao și morcov, la microunde

Prăjiturile care se fac rapid și ușor sunt preferatele oricui atunci când vine vorba despre deserturi. Nimic nu poate concura cu o...

Prăjitură Greta Garbo

Prăjitura Greta Garbo este unul dintre deserturile care nu lipseau în copilărie de pe mesele de la zilele de naștere sau de sărbători....

Prăjitură ecler (fără coacere)

Deserturile fără coacere sunt ideale atunci când vrei să prepari ceva rapid, dar nu ai chef să stai lângă cuptor și să...

Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta