Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească.

Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară. 

Prăjitură 7 minute în Rai
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • Pentru blat (prăjitura îngerilor):
  • 150 g făină
  • 12 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 2 pachete budincă de ciocolată instant
  • lapte
  • 750 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • fulgi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Preparați blatul exact după instrucțiunile de la început. Este aceeași bază de prăjitură, numai că aceasta va avea cremă.

Puneți blatul într-o tavă dreptunghiulară și coaceți-l la 175 de grade, pentru 25-30 de minute. Între timp, preparați budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe pachet. În funcție de ce budincă alegeți, aceasta poate fi făcută la rece sau la cald, cu lapte sau cu unt. Recomandăm varianta la cald, pentru că va fi mai cremoasă.

Când blatul s-a răcit, faceți din loc în loc găuri în el, cu coada unei linguri de lemn. Orificiile în care va intra ciocolata trebuie să fie la câțiva centimetri unele de altele.

Turnați budinca de ciocolată peste prăjitură și întindeți bine cu o spatulă, pentru ca găurile să se umple cu ciocolată. Dați prăjitura la frigider pentru două ore.

Bateți frișca lichidă cu mixerul, împreună cu puțin zahăr pudră și esența de vanilie. Întindeți frișca peste prăjitura răcită și decorați cu fulgi de ciocolată.

Mai lăsați la rece o jumătate de oră, după care puteți servi.

Poftă bună!