Prăjitură 7 minute în Rai

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Prăjitură 7 minute în Rai
35 voturi
4 35

Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească.

Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară. 

Mod de preparare BLAT

Ingrediente

  • Pentru blat (prăjitura îngerilor):
  • 150 g făină
  • 12 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 2 pachete budincă de ciocolată instant
  • lapte
  • 750 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • fulgi de ciocolată pentru decor
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Preparați blatul exact după instrucțiunile de la început. Este aceeași bază de prăjitură, numai că aceasta va avea cremă.

Puneți blatul într-o tavă dreptunghiulară și coaceți-l la 175 de grade, pentru 25-30 de minute. Între timp, preparați budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe pachet. În funcție de ce budincă alegeți, aceasta poate fi făcută la rece sau la cald, cu lapte sau cu unt. Recomandăm varianta la cald, pentru că va fi mai cremoasă.

Când blatul s-a răcit, faceți din loc în loc găuri în el, cu coada unei linguri de lemn. Orificiile în care va intra ciocolata trebuie să fie la câțiva centimetri unele de altele.

Turnați budinca de ciocolată peste prăjitură și întindeți bine cu o spatulă, pentru ca găurile să se umple cu ciocolată. Dați prăjitura la frigider pentru două ore.

Bateți frișca lichidă cu mixerul, împreună cu puțin zahăr pudră și esența de vanilie. Întindeți frișca peste prăjitura răcită și decorați cu fulgi de ciocolată.

Mai lăsați la rece o jumătate de oră, după care puteți servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură cu ciocolată și nuci, fără coacere

Deserturile ușoare și rapide, fără coacere, sunt o idee bună pentru orice ocazie. Se fac repede, nu necesită mult timp și multă răbdare...

Prăjitură simplă cu ciocolată și alune

Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l...

Prăjitură Cartof

Prăjitura cartof este un desert clasic și foarte simplu de făcut din bucătăria românească. Este o prăjitură fără coacere, cu...

Prăjitură Bețivană

Prăjitura Bețivană este un desert deosebit, cu care vă puteți impresiona musafirii. Așa cum probabil ați ghicit, numele prăjiturii vine de...

Prăjitură Dinții Negrului

Prăjitura Dinții Negrului (sau Dinții Negresei, cum mai este numită) este un desert foarte simplu și delicios pe care îl puteți face....

Prăjitură cu prune răsturnată

Deserturile și prăjiturile cu fructe sunt printre cele mai gustoase și ușor de făcut. Dacă alegeți un fruct acrișor, gustul acestuia se va...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta