Porumb copt cu cheddar și bacon

Apare în Porumb, Mancaruri cu legume, Aperitive

Porumb copt cu cheddar și bacon
5 voturi
3 5

Vara, porumbul fiert sau copt este o gustare nemaipomenită, ieftină și ușor de făcut. A apărut deja porumbul de lapte, românesc, așa că este un moment perfect pentru o astfel de gustare.

Astăzi vă propunem un fel puțin diferit de a savura porumbul copt, cu topping. Arată și miroase demențial, iar porumbul rumenit pe jar se combină perfect cu cașcavalul topit și cu baconul crocant. 

Ingrediente

  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 4-5 porumbi potriviți
  • 150 g Cheddar
  • 100 g bacon
  • chives (opțional)
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți grătarul sau cuptorul. Spălați porumbii și lăsați-i să se usuce. Topiți untul și amestecați cu sare și piper. Ungeți porumbii pe toate părțile și dați-i la cuptor sau pe grătar. Aveți grijă să întoarceți porumbii din când în când, pentru a se rumeni uniform pe toate părțile.

La final, puneți cașcavalul dat pe răzătoare și mai lăsați la copt 5-10 minute, până când acesta s-a topit.

Între timp, tăiați baconul cubulețe și trageți-l la tigaie până când devine crocant. Presărați baconul și chives tocat peste porumbul gratinat și serviți.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Briose Cu Porumb Si Bacon

Pana si copiii vor savura acest aperitiv.

Prajitura Cu Fugi De Porumb - Fara Coacere

Rasfata-te cu acest preparat atunci cand iti bei cafeaua!

Cartofi Cu Sparanghel Si Bacon

O reteta delicioasa care poate inlocui o masa de pranz. Foloseste o alta leguma in loc de sparanghel, cum ar fi broccoli, daca preferi.

Supa Cheddar Cu Bere Ale - O Supa Ideala Pentru Iubitorii De Bere Si De Cartofi

O supa ideala pentru iubitorii de bere si de cartofi, care contine doar o parte din grasimea retetei traditionale. Pentru un continut scazut de...

Briose Cu Mere, Cheddar Si Quinoa

Briose sanatoase care pot fi servite alaturi de supe si fripturi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta