Acest reteta foloseste carnea de porc invelita in prosciutto si acoperita cu o frunza de salvie. Este plina de arome, si mai mult decat atat, poate fi gata in doar 30 de minute.

Porc saltimbocca si cartofi cu usturoi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500g cartofi
  • 4 fripturi de porc
  • 4 felii prosciutto
  • 4 frunze de salvie proaspete
  • 2-3 linguri ulei vegetal
  • 3 catei de usturoi
  • unt
  • 75ml vin
  • suc de lamaie
  • rucola

Mod de preparare

1.Se curata cartofii si se taie in bucati. Se fierb timp de 10-12 minute si se scurg. Se infasoara fiecare friptura in prosciutto, se adauga o frunza de salvie si se prinde bine cu o scobitoare.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, usor zdrobit. Cand uleiul este incins, se adauga cartofii si se gatesc timp de 5-6 minute, amestecand ocazional.

3. Se scot cartofii pe hartie de bucatarie si se acopera cu folie.

4. Se curata tigaia, apoi se adauga putin unt si un strop de ulei. Cand este incins, se adauga carnea si se gateste timp de cateva minute pe fiecare parte.

5. Dupa ce carnea a fost preparata, se adauga vin si inca putin unt in tigaie si se da in fiert.

6. Se serveste carnea alaturi de cartofi si de sosul din tigaie. Se poate adauga suc de lamaie dupa gust si salata de rucola.