V-ați gândit vreodată că puteți transforma un banal șnițel de pui într-un preparat complet nou și original? Exact despre asta este vorba în rețeta pe care v-o propunem astăzi. 

Pollo parmigiana sau pollo alla parmigiana este o rețetă tipic italiană, de piept de pui în sos de roșii, gratinat cu mozzarella la cuptor. Carnea de pui se gătește exact ca șnițelul, înainte de a fi dată la cuptor. De obicei se servește cu paste fierte, dar puteți alătura orice altă garnitură. 

Pollo parmigiana - șnițel de pui cu sos de roșii și mozzarella
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • făină
  • ou
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan
  • 70 g mozzarella
  • 250 ml sos de roșii
  • busuioc
  • oregano
  • praf de usturoi
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui file și bateți-l cu ciocanul pentru șnițele, pentru a subția bucățile de carne. Asezonați carnea cu sare și piper.

Într-un bol, amestecați pesmetul cu parmezanul. Treceți fiecare bucată de carne de pui prin făină, ou și pesmet, exact ca la șnițele. Puneți o tigaie cu ulei la încins și prăjiți șnițelele până când devin aurii și crocante, având grijă să le întoarceți și pe partea cealaltă. Scurgeți excesul de ulei pe prosoape de hârtie.

Pregătiți o tavă în care puneți sucul de roșii, pudra de usturoi, sare, piper, busuioc și oregano. Așezați șnițelele și puneți deasupra mozzarella rasă.

Dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când mozzarella s-a topit, iar carnea este pătrunsă.

Serviți cu spaghetti fierte, simple. Poftă bună!