Plăcinte cu varză - de post

Apare în Placinte, Mancaruri cu varza, Mancaruri cu legume

Plăcinte cu varză - de post
1 voturi
4 1

Nimic nu se compară cu o plăcintă caldă, tradițională, făcută în casă. Iar dacă rețeta este ușoară, ingredientele la îndemână și o puteți savura oricând, atunci chiar merită încercată!

Astăzi vă propunem o rețetă ardelenească de plăcinte cu varză, la tigaie. Se fac foarte ușor, rețeta este asemănătoare cu a plăcintelor cu brânză, numai că acestea sunt de post și pot fi savurate în orice moment din an. Plăcintele cu varză sunt un preparat economic și vor fi pe placul întregii familii. 

Ingrediente

  • 550 g făină
  • 350 ml apă călduță
  • un plic drojdie
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 40 ml ulei
  • Pentru umplutură:
  • 500 g varză
  • 1/2 ceapă
  • ulei
  • sare
  • piper
  • chimen
  • boia
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Mai întâi, ne vom ocupa de aluat. Dizolvați drojdia, sarea și zahărul în apă călduță. Amestecaț bine și lăsați câteva minute. Turnați maiaua peste făină cernută. Începeți să încorporați folosind o lingură. Turnați uleiul și începeți să frământați un aluat ca pentru pâine.

Frământați aluatul până când nu se mai lipește de mâini, aproximativ 10 minute. Puneți aluatul la dospit într-un vas uns cu puțin ulei. Lăsați 30 de minute la dospit sau până când și-a dublat volumul.

Între timp, ne vom ocupa de umplutură. Tăiați varza cât mai fin și tocați mărunt ceapa. Puneți puțin ulei într-un vas pe foc și căliți ceapa împreună cu condimentele. Adăugați și varza și amestecați. Lăsați pe foc până când varza este călită și a scăzut. Dacă folosiți varză nouă, va fi gata în 20-30 de minute.

Împărțiți aluatul în 6 bile egale. Întindeți fiecare bilă de aluat pe blatul de lucru uns cu puțin ulei. Folosiți mâinile pentru a întinde o foaie subțire. Puneți 2 linguri de varză călită în mijloc și aduceți marginile spre mijloc, astfel încât să sigilați conținutul și să obțineți o plăcintă rotundă.

Pentru a coace plăcintele, aveți nevoie de o tigaie de fontă. Puneți-o la încins, fără ulei. Plăcintele oricum au ulei de când le-ați întins. Când tigaia este încinsă, puneți o plăcintă și rumeniți-o 4-5 minute pe fiecare parte.

Serviți plăcintele calde sau reci. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta