Plăcintă cu mere - după rețeta bunicii

Apare în Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri

Plăcintă cu mere - după rețeta bunicii
29 voturi
5 29

Nu există un desert mai bun decât acelea pe care ni le preparau mamele sau bunicile în copilărie și care ne aduc mereu aminte de acea perioadă. Unul dintre aceste deserturi este plăcinta cu mere, aromată și parfumată.

Astăzi vă propunem o rețetă tradițională și delicioasă de plăcintă cu mere făcută în casă. Mirosul din timpul coacerii, dar mai ales gustul vă vor trimite din nou cu gândul la bucătăria mamei sau a bunicii.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 100 g smântână
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplut:
  • 1,5 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri griș
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul, untul trebuie să fie la temperatura camerei. Amestecați făina cu praful de copt și un praf de sare într-un bol. Adăugați untul și oul și frământați un aluat sfărâmicios. Încorporați smântâna și zahărul vanilat și continuați să frământați.

Trebuie să obțineți un aluat ferm, care să poată fi întins. Dacă aluatul este prea gros și nu s-a încorporat toată făina, adăugați un strop de apă. Dacă din contră aluatul este prea moale, mai puneți 2 linguri de făină. Totul depinde de consistența smântânii.

Lăsați aluatul deoparte cât timp vă ocupați de umplutură. Spălați și curățați merele și dați-le pe răzătoare. Puneți merele împreună cu zahărul într-un vas pe foc și căliți până când merele și-au schimbat culoarea și și-au lăsat zeamă. Opriți focul, scurgeți zeama și adăugați scorțișoara.

Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți câte o foaie de mărimea tăvii. Așezați foaia în tava tapetată cu hârtie de copt. Adăugați umplutura peste și presărați griș. Acesta are rolul de a absorbi excesul de suc din mere, pentru ca plăcinta să se coacă cum trebuie.

Puneți și cealaltă foaie de aluat peste și înțepați cu furculița din loc în loc. Dați plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute sau până când aceasta s-a rumenit deasupra. După ce plăcinta s-a răcit, pudrați cu zahăr sau serviți ca atare.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Salata De Iarna Cu Mere Si Nuci

Dupa masa bogata de Craciun, aceasta salata crocanta, cu nuci proaspete este exact ceea ce iti trebuie.

Supa Ungureasca De Mere

Incearca acest fel de mancare inedit pentru care nu ai nevoie decat de 35 de minute.

Briose Cu Mere, Cheddar Si Quinoa

Briose sanatoase care pot fi servite alaturi de supe si fripturi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta