Aluat crocant si legume aromate, pentru o masa, usoara, fara carne, perfecta s-o iei cu tine in zilele cand esti pe fuga.

Placinta Cu Legume Si Humus
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 ceapa, tocata
  • 50g florete mici de broccoli
  • 1 ardei rosu, taiat in bucati
  • 1 ardei galben, taiat in bucati
  • 2 dovlecei, felii groase
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 200g humus
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 375g aluat
  • 2 cartofi dulci mici, taiati subtire
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se amesteca ceapa, broccoli, ardei si dovlecei intr-o tigaie, adaugand semintele de chimen si uleiul. Se gatesc timp de 30 de minute.

2. Se ia de pe foc si se adauga humus, coaja de lamaie si coriandru. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se imparte aluatul in 2 si se intinde pentru a face 2 dreptunghiuri. Se transfera o bucata intr-o tava tapetata cu foaie de copt, se aranjeaza feliile de cartofi dulci in straturi usor suprapuse, lasand o margine de 2 cm. Se adauga legumele deasupra cartofilor si se perie marginea cu glazura de ou.

3. Se adauga a doua foaie de aluat, presand usor marginile pentru a sigila. Se perie cu ou si se fac cateva crestaturi in aluat.

4. Se lasa la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand aluatul este auriu si se umfla. Se serveste cu o salata mixta.