Aceasta placinta Banoffee este un desert rafinat, cu un strat de bucati de ciocolata, caramel, frisca si banane. Si nici macar nu ai nevoie de cuptor.

Placinta Banoffee Cu Ciocolata
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 250g biscuiti digestivi
  • 125g unt, topit
  • 300ml smantana lichida
  • 76g ciocolata cu lapte, maruntita
  • 53g baton Snickers, tocat
  • 380g caramel
  • 3 banane, felii

Mod de preparare

1. Se macina biscuitii cu ajutorul unui chopper pana cand se formeaza firimituri fine. Se adauga untul si se amesteca bine. Se preseaza amestecul uniform intr-o tava de placinta, tapetata cu hartie de copt. Se pune in frigider timp de 1 ora, pentru a se raci.

2. Se transfera baza de biscuiti pe un platou. Se bate smantana pentru a face frisca. Se combina bucatile de ciocolata si cele de Snickers intr-un castron. Se adauga frisca si se amesteca usor.

3. Se intinde caramelul peste baza de biscuiti. Se aranjeaza feliile de banana, intr-un singur strat, peste caramel. Se acopera cu amestecul de frisca si ciocolata. Se taie si se serveste.