O pizza fara branza? Incearca aceasta reteta cu ansoa, capere, masline verzi si negre si ardei proaspeti. O combinatie de arome care te va incanta cu siguranta.

Pizza Puttanesca
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • faina
  • aluat de pizza
  • 120g bulion
  • 1/2 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie - coaja si sucul
  • 1 lingurita de ardei iute
  • cimbru uscat
  • 8 ansoa
  • 15g capere, scurse
  • 50g masline negre si verzi amestecate, taiate si tocate
  • piper negru
  • frunze de oregano proaspete

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se intinde aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, intr-o forma rotunda, cu o latime de aproximativ 28 cm. Se pune aluatul intr-o tava.

2. Se imprastie bulionul uniform peste aluat, lasand o margine de 1 cm neacoperita. Intr-un castron separat, se combina usturoiul zdrobit cu 1 lingura de ulei de masline si se amesteca bine. Se pune uniform peste baza.

3. Se pun coaja si sucul intr-un castron si se adauga restul de 1 lingurade ulei de masline extra virgin. Se amesteca bine si se intinde uniform peste baza. Se imprastie in mod egal ardeiul iute, apoi se presara cu cimbru. Se pun bucatile de ansoa peste si se imprastie caperele peste pizza. Se condimenteaza cu piper negru si se lasa la cuptor timp de 10-12 minute.

4. Dupa ce pizza este gata (ar trebui sa fie usor rumenita si crocanta in jurul marginilor), se taie in felii si se serveste.