Timp total 30 minute
Ingrediente
- Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina
- 25 grame drojdie amestacat cu lapte caldut si zahar
- 2 linguri ulei de masline
- putina sare. Se framanta un aluat clasic
- lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute
- dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa cat de fraged iese. Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii
- oregano
- mozzarella
- cascaval
- sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )
- cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine
- o mana de masline negre
- optional ardei iute.