Pizza este un preparat delicios și irezistibil, indiferent sub ce formă și cu ce ocazie am servi-o. De la cei mai mici, până la cei mai mari, nimeni nu poate rezista în fața unei felii de pizza aburinde. Dar ce-ați zice dacă v-am propune o altă modalitate de a prepara și servi pizza? Sub formă de cornete mai exact. Perfectă ca gustare, dar și pentru o petrecere sau atunci când aveți musafiri. 

Pizza la cornet
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de pizza
  • 1 borcan sos de pizza
  • 150 g mozzarella
  • ardei
  • măsline
  • salam
  • șuncă presată
  • porumb
  • ciuperci

Mod de preparare

Pentru început, porniți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți niște forme pe care veți coace cornetele. Pot fi niște pahare termorezistente sau doze de aluminiu în care a fost suc/ bere.

Întindeți aluatul de pizza pe blatul de lucru tapetat cu făină. Tăiați aluatul în bucăți sub formă de trapez. Formați cornete din ele, exact ca în cazul cornetelor de hârtie. Presați marginile pentru a le lipi.

Puneți cornetele pe forme și dați la cuptor pentru 8-10 minute sau până când încep să se rumenească. După ce le-ați copt, lăsați-le puțin să se răcească. Ungeți cornetele în interior cu sos de pizza și umpleți cu ce vă place: salam, șuncă, ciuperci, ardei, măsline, porumb etc.

Deasupra, presărați mozzarella rasă. Mai dați la cuptor pentru 5 minute sau până când mozzarella s-a topit.

Poftă bună!