Atunci când v-ați plictisit de pizza clasică, această variantă de pizza împletită este o alegere excelentă. Se face ușor, puteți pune orice ingrediente vă plac și este o idee nemaipomenită pentru o petrecere organizată acasă sau ca gustare. 

Puteți folosi blat de pizza congelat, din comerț, sau blat făcut în casă. AICI găsiți o rețetă de blat pe care îl puteți face acasă. 

Pizza împletită
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • aluat pentru pizza
  • sos de roșii (+ extra pentru servit)
  • mozzarella
  • salam sau șuncă
  • busuioc
  • oregano

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Întindeți aluatul de pizza pe o suprafață tapetată cu făină. Blatul trebuie să fie cât mai subțire, pentru a fi crocant și a se coace repede.

Faceți tăieturi pe margini, ca pentru ștrudel, pentru a putea împleti pizza. Blatul trebuie să rămână cam o treime întreg pe mijloc, iar pe laterale aluatul să fie tăiat șuvițe.

Ungeți aluatul cu puțin sos de roșii, presărați mozzarella dată pe răzătoare, după care așezați feliile de salam sau șuncă. Împletiți pizza aducând când o șuviță de aluat dintr-o parte și din alta, alternativ. Presărați puțin oregano și busuioc și dați la cuptor pentru 10-12 minute.

Serviți pizza cu ketchup sau sos de roșii extra.

Poftă bună!