Indiferent de restaurantele cu pretenții, cea mai bună pizza rămâne cea făcută în casă. Aceea care conține doar ingredientele care vă plac și pe care o puteți personaliza și adapta la gusturile și nevoile din acel moment, de fiecare dată. 

Astăzi vă propunem o rețetă de pizza inspirată din bucătăria mediteraneană. Nu degeaba se numește pizza grecească: conține, practic, ingredientele pe care le-ai pune în mod normal într-o salată grecească, dar pe un blat de pizza. O puteți face și cu tofu în loc de brânză feta, dacă doriți varianta vegetariană sau de post. 

Instrucțiunile pentru prepararea blatului le găsiți AICI.

Pizza grecească
Timp total 30 minute

Ingrediente

400 g aluat pentru pizza sos de roșii 1 linguriță busuioc uscat 1 linguriță oregano uscat 1 ardei roșu 1 ceapă roșie 150 g brânză feta 150 g roșii cherry 100 g măsline kalamata busuioc proaspăt 2-3 linguri ulei de măsline 1 ardei iute jalapeno

Mod de preparare

Aluatul pentru pizza poate fi congelat sau îl puteți face în casă. Este foarte simplu de făcut și pizza va avea un gust deosebit.

Tocați cubulețe ceapa, brânza feta, ardeiul și ardeiul iute, dacă folosiți. Tăiați pe jumătate măslinele și roșiile cherry și îndepărtați sâmburii măslinelor.

Amestecați sosul de roșii cu busuioc și oregano și puneți deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.

Întindeți jumătate din aluat într-un blat subțire, pe o suprafață pudrată cu făină. Puneți blatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți câteva linguri de sos de roșii deasupra și întindeți. Adăugați ingredientele tăiate mai devreme și distribuiți-le uniform pe blat.

Dați pizza la cuptor pentru 8-10 minute, în funcție de cât de gros este blatul și de tipul cuptorului.

Când pizza este gata, presărați pătrunjel proaspăt și stropiți cu puțin ulei de măsline.

Poftă bună!