Pentru un blat crocant, poti coace aceasta pizza intr-o tigaie de teflon.

Pizza Cu Spanac Si Anghinare
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 140g baby spanac tocat
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 cana ricotta
  • 425g parmezan, ras
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/4 lingurita fulgi de chilli
  • sare
  • piper negru
  • 1 1/2 lingura malai
  • 450g aluat de pizza
  • 170g branza fontina, rasa
  • 400g anghinare - conserva
  • frunzele proaspete de busuioc

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga spanac si usturoi si se fierbe 3-4 minute. se pun deoparte, pe un platou si se curata tigaia.

2. Se amesteca ricotta, parmezanul, sucul de lamaie si fulgii de ardei rosu intr-un bol. Se condimenteaza cu sare si piper negru. Tigaie se presara cu malai. Se intinde aluatul in tigaie, apasand, cu grija.

3. Se pune amestecul de ricotta, spanac, fontina si anghinare peste aluat. Se coace pana cand crusta este maro-aurie, 20 -25 de minute. Se lasa sa stea 5 minute.

4. Se adauga frunze de busuioc si se taie felii.