Aceasta reteta este o alternativa mai sanatoasa la pizza clasica, cu branza cremoasa.

Pizza Cu Branza De Capra, Cu Dovlecei Si Masline
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 275g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite drojdie
  • 180-190ml apa calda
  • 1 lingura ulei de masline

Pentru pesto:

  • 40g busuioc verde
  • 25g seminte de pin
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 25g parmezan

Pentru topping:

  • 2 cepe rosii
  • 4 ulei de masline
  • 200g branza de capra moale
  • 1 catel de usturoi
  • 50g parmezan
  • 2 linguri de lapte
  • 2 dovlecei
  • 2 fire oregano
  • 150g branza Roquefort
  • 20 masline negre

Mod de preparare

1. Pentru aluatul de pizza, se pune faina, sarea si drojdia intr-un bol. Se face o adancitura in centru, se adauga 180 ml de apa calda si uleiul de masline si se amesteca intr-un aluat neted, adaugand restul de apa in cazul in care amestecul pare un pic uscat. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de 5 minute. Se pune intr-un vas curat, se acopera cu folie de plastic si se lasa intr-un loc cald sa creasca timp de 1 ora sau pana cand isi dubleaza dimensiunea.

2. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se curata ceapa si se feliaza fin. Se pune intr-o tigaie mica si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline extra-virgin, putina sare si piper. Se caleste timp de 20 de minute pana cand se inmoaie si capata o nuanta maronie. Se mareste temperatura cuptorului la 250 grade.

3. Pentru pesto, se pune busuiocul, nucile de pin, usturoiul si uleiul de masline intr-un chopper, apoi se amesteca pana se formeaza o pasta groasa. Se pune intr-un castron, se adauga 25g de parmezan, apoi se asezoneaza dupa gust.

4. Se pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, apoi se framanta pana la omogenizare. Se imparte aluatul in doua jumatati si se intinde fiecare dintre ele in foi ovale cu dimensiunea 20cm x 30cm. Se lasa deoparte 10 minute, apoi se transfera cu atentie in 2 tavi unse. Se coace timp de 5 minute. Intre timp, intr-un castron, se amesteca branza de capra cu usturoiul, jumatate din parmezan, uleiul de masline extra-virgin si lapte suficient pentru a face o pasta groasa, dar tartinabila. Se asezoneaza dupa gust.

5. Se curata dovleceii, apoi se taie in fasii, pe lungime, cu ajutorul unui curatator de legume. Se pun intr-un castron, se amesteca cu restul de ulei de masline, oregano tocat si piper. Nu se adauga sare decat inainte de a-i gati, in caz contrar se vor ofili.

6. Se scoate aluatul din cuptor si se pune, din loc in loc, branza de capra, la o distanta de 2,5 cm de margine. Se adauga pesto din loc in loc. Apoi se adauga ceapa si fasiile de dovlecel. Se taie branza Roquefort in felii subtiri si se adauga printre ingrediente, apoi se imprastie maslinele si restul de parmezan.

7. Se lasa la cuptor timp de 12-15 de minute pana cand crusta este crocanta si aurie. Se scot, se taie in felii groase si se serveste.