Pizza este una dintre mâncărurile pe care cu greu le poți refuza. Este pe placul tuturor, indiferent de vârstă și, chiar dacă face parte din categoria junk food, o puteți face acasă, într-o variantă mai sănătoasă și mai light. Așadar, aveți scuza perfectă pentru a vă bucura de pizza oricând aveți poftă. 

Astăzi vă propunem o rețetă care combină ideea de pizza și pe cea de grătar. O pizza cu bucățele de piept de pui și sos barbecue, delicioasă și aromată, pe care să o savurați alături de un pahar de bere. Puteți folosi aluat pentru pizza congelat sau făcut în casă. Găsiți AICI o rețetă de aluat cu care nu veți da greș!

Pizza Barbecue
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • blat de pizza
  • 1/2 cană sos se roșii
  • 1/2 cană sos barbecue
  • 300 g piept de pui
  • 250 g mozzarella
  • 1 ceapă roșie
  • pătrunjel verde
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Tocați pieptul de pui cubulețe, asezonați-l cu sare, piper și puțină boia și puneți-l într-o tigaie pe foc, împreună cu uleiul. Prăjiți bucățelele de piept de pui pe toate părțile până când s-au rumenit, apoi scoateți-le pe prosoape de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Aprindeți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți sosul de pizza amestecând sosul barbecue, sosul de roșii, o linguriță de busuioc și una de oregano uscate.

Întindeți blatul de pizza pe o suprafață tapetată cu puțină făină. Blatul poate fi cât de subțire sau de gros vreți voi.

Puneți blatul pe o tavă și întindeți câteva linguri generoase de sos deasupra. Adăugați mozzarella dată pe răzătoare și bucățile de piept de pui. Urmează ceapa roșie tăiată julien, cât de multă sau de puțină vreți voi.

Dați la cuptor pentru 10-12 minute, până când pizza s-a rumenit. Când este gata, presărați pătrunjel sau busuioc proaspăt.

Poftă bună!