Banalul piure de cartofi este o garnitură pe cât de populară și ușor de făcut, pe atât de versatilă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație irlandeză, de piure cu varză și ceapă verde, delicioasă și ușor de făcut. În rețeta originală se numește Colcannon și cunoaște o mulțime de variante adaptate, în toată lumea. Ingredientele de bază, care rămân constante sunt: cartofii, varza și ceapa verde.

Piure irlandez cu varză și ceapă verde
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • 250 g varză tocată
  • 2 linguri unt
  • 5 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • opțional: 2 căței de usturoi

Mod de preparare

Curățați cartofii și puneți-i la fiert în apă cu sare. Cât timp fierb cartofii, tocați mărunt varza și ceapa verde. Dați într-un clocot varza, în apă cu sare, timp de 4-5 minute.

Când cartofii au fiert, scurgeți apa și pasați-i cu ajutorul unei ustensile pentru piure. Asezonați cu sare și piper și adăugați lapte până când piureul ajunge la cremozitatea și consistența dorită.

Adăugați varza scursă de apă și ceapa verde și amestecați bine. La final, puteți pune usturoi, dacă vă place combinația. Turnați 2 linguri de unt topit peste piure și serviți.

Poftă bună!