Acest piure de mazăre reprezintă garnitura perfectă, rapidă și sănătoasă pentru cină! Se face în mai puțin de 5 minute și poate fi servită cu pui sau cu somon la cuptor.

Piure de mazăre - rețeta simplă gata în doar 5 minute

Și încă un avantaj este că gustul său dulceag și culoarea verde atrag copiii ca un magnet.

De asemenea, mazărea este bogată în nutrienți, fibre și antioxidanți și are proprietăți ce pot reduce riscul apariției mai multor boli.

Ce gust are piureul de mazăre

Mazărea este dulce, iar unii chiar spun că are gust de primăvară! Și dacă este pregătită corespunzător, va deveni preferata dumneavoastră și a mai ales a copiilor!

Mazărea congelată

Mazărea congelată este o mâncare de bază cel puțin o dată pe săptămână deoarece se gătește foarte repede si este ideală pentru cină. În plus, mulți copii par să iubească mazărea pentru că este… dulce!

Și normal, acest piure de mazăre este la fel de rapid de făcut și transformă mazărea obișnuită în ceva puțin diferit.

Cum se prepară piureul de mazăre

Preparare 2 minute
Gătire 2 minute
Timp total 4 minute

Ingrediente

  • 300 g de mazăre congelată
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • 1 1/2 lingură de smântână
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Curățați usturoiul și tăiați-l în bucăți. Fierbeți mazărea congelată și usturoiul în apă clocotită cu sare timp de 2 minute, apoi scurgeți bine într-o strecurătoare.

După aceea, puneti mazărea și usturoiul în robotul de bucătărie sau în blender, apoi adăugați untul și smântâna.

Se amestecă bine până se obține un piure verde și gros.

Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferință și se servește.

Ce se poate servi cu piure de mazăre

Biban de mare cu piure de mazăre
Biban de mare cu piure de mazăre

Piureul de mazăre este o garnitură atât de versatilă încât o puteți servi în orice combinație în care ați folosi de obicei mazărea.

Încercați să adăugați o parte de piure de mazăre lângă niște carne sau pește, care, la rândul lor, se gătesc foarte ușor.

De ce este mazărea congelată mai bună decât mazărea proaspată

Chiar dacă o să zâmbiți, un pachet de mazăre congelată este extrem de util atunci când trebuie să reduceți inflamația dacă vă loviți.

Și mai mult, mazărea congelată este mai bună decât cea proaspătă. Și asta pentru că mazărea proaspătă poate avea o textură făinoasă după ce este culeasă, deoarece zahărul se transformă în amidon.

La fel ca majoritatea legumelor congelate, acestea sunt culese și congelate rapid atunci când sunt proaspete. Acest proces oprește zaharurile să se transforme în amidon și se obține astfel mazăre cu o aromă dulce.

În cee ace privește mazărea congelată, nu este necesară decojirea și o puteți găti când aveți chef dacă o păstrați în congelator.

De asemenea, nu este deloc scumpă.

Beneficiile consumului de mazăre

Mazărea verde este o legumă populară, destul de hrănitoare și conține o cantitate suficientă de fibre și antioxidanți. În plus, poate ajuta la protejarea împotriva unor boli cronice, cum ar fi cele de inimă și cancerul.

Ceea ce trebuie remarcat este că mazărea verde are un profil nutrițional impresionant, cu un conținut caloric destul de scăzut, mai exact, 62 de calorii per porție de 170 de grame.

Aproximativ 70 la sută dintre aceste calorii provin din carbohidrați, iar restul este furnizat de proteine ​​și o cantitate mică de grăsimi.

În plus, mazărea conține aproape toate vitaminele și mineralele de care aveți nevoie și o cantitate semnificativă de fibre.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies aproximativ 2 porții. Se poate scala foarte ușor dublând cantitatea de ingrediente.

O porție de piure de mazăre are aproximativ 125 kcal.

  • Calorii

    125kcal

  • Proteine

    5g

  • Carbohidrați

    15g

  • Zaharuri

    6g

  • Fibre

    5g

  • Grăsimi

    5g

  • Grăsimi saturate

    3g

  • Colesterol

    13mg

  • Sodiu

    44mg

  • Potasiu

    236mg

  • Vitamina A

    895IU

  • Vitamina C

    39mg

  • Calciu

    31mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.