Piept de pui umplut cu legume, în stil grecesc

Apare în Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume, Carne de pui

Piept de pui umplut cu legume, în stil grecesc
15 voturi
5 15

Pieptul de pui poate fi gătit și savurat într-o mulțime de feluri. La cuptor, la grătar, prăjit, cu sau fără sosuri etc. Dar una dintre cele mai gustoase modalități de a găti pieptul de pui este să-l umpleți cu legume. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut. Este vorba despre piept de pui umplut cu felii de legume și gratinat la cuptor. Datorită sucurilor din legume, pieptul va rămâne suculent și aromat, nu își va pierde gustul și nu se va usca în cuptor. 

Ingrediente

  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 4 bucăți piept de pui
  • 1 zucchini
  • 2 roșii
  • 1 ceapă roșie
  • 200 g brânză feta
  • 100 g mozzarella
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Faceți 4-5 tăieturi în fiecare bucată de piept de pui, dar nu duceți cuțitul până jos. Pieptul de pui trebuie să fie doar crestat, astfel încât să se formeze niște buzunărașe.

Amestecați uleiul cu sare, piper, usturoiul zdrobit și zeamă de lămâie. Ungeți fiecare bucată de piept cu acest amestec, asigurându-vă că acesta ajunge și în tăieturile făcute anterior.

Tăiați legumele în felii foarte subțiri. Umpleți buzunărașele pieptului de pui cu felii de zucchini, roșii și ceapă. La final, presărați puțin oregano uscat.

Puneți bucățile de piept de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropiți cu puțin ulei de măsline. Dați la cuptor pentru 20 de minute. După acest timp, presărați cubulețe de brânză feta și mozzarella dată pe răzătoare și mai dați la cuptor pentru 15 minute sau până când brânza s-a gratinat. Presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Smoothie De Ceai Verde Si Legume, Inamicul Grasimii

Acest smoothie arde grasimea in exces dar este si un puternic antioxidant. Ceaiul verde accelereaza metabolismul iar broccoli si conopida au enzime...

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Pui Cu Sos Balsamic Si Legume

Daca te-ai saturat de preparatele clasice din piept de pui, incearca aceasta reteta.

Pizza Verde, O Varianta Sanatoasa Plina De Legume

Pizza nu este cel mai sanatos fel de mancare, dar daca totusi nu te poti abtine, incearca aceasta varianta plina de legume.

Supa De Legume Cu Ravioli

Ravioli proaspete sau congelate sunt gata in cateva minute si transforma aceasta supa de legume intr-un fel de mancare principal.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

Somon Teriyaki Cu Legume

O reteta simpla, dar cu un gust aparte.

Chiftele Vietnameze Cu Noodles Si Legume Murate

Lemongrass, usturoi si lime! O puternica aroma vietnameza intr-o reteta usoara si rapida.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta