Există atâtea rețete cu piept de pui, încât nu știi la care dintre ele să te oprești, atunci când vrei să pregătești o masă pornind de la această carne. Fie că vorbim despre feluri de mâncare simple sau mai complexe, autohtone sau de inspirație internațională, e imposibil să nu fie măcar câteva rețete și pe gustul vostru.

Astăzi vă propunem o rețetă din bucătăria italiană, de piept de pui cu prosciutto și brânză provolone. Aceasta este și cea care dă numele preparatului, dar nu este obligatoriu să o folosiți pe aceasta. Dacă nu o găsiți sau nu vă place, o puteți înlocui cu orice fel de brânză doriți.

Piept de pui Provolone (în stil italian)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 jumătăți piept de pui
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • 4 felii prosciutto
  • 4 felii brânză provolone
  • unt

Mod de preparare

Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt. Asezonați bucățile de carne cu sare și piper. Puneți puțin unt într-o tigaie. Puneți bucățile de piept de pui și prăjiți-le 4-5 minute pe fiecare parte.

Puneți bucățile de pui pe tava cu hârtie de copt. Puneți frunze proaspete de busuioc pe fiecare bucată de carne. Urmează câte o felie de prosciutto și felii de brânză deasupra.

Dați tava la cuptor până când carnea este gătită complet și brânza de deasupra s-a topit și s-a gratinat frumos. Serviți preparatul simplu sau cu garnitură.

Poftă bună!