O porție de friptură de pui, rumenită în cuptor, fragedă și suculentă este oricând o idee binevenită. Iar dacă vă place carnea condimentată, trebuie să încercați această rețetă!

Cajun este denumirea pentru un amestec de șapte condimente pe care îl puteți găsi ca atare, în supermarketuri, sau îl puteți face voi, acasă, din condimente individuale. Amestecați cantități egale din fiecare condiment și păstrați amestecul într-un recipient închis. Folosiți atunci când aveți nevoie, cât aveți nevoie. 

Piept de pui la cuptor, în crustă de Cajun
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de pui
  • 3 lingurițe unt
  • 2 lingurițe Cajun:
  • pudră de usturoi
  • pudră de ceapă
  • sare
  • piper
  • condimente italiene
  • paprika
  • cimbru

Mod de preparare

Curățați pieptul de pui și ștergeți-l cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de apă de pe bucățile de carne.

Topiți untul și amestecați-l cu condimentele. Întindeți amestecul peste fircare bucată de carne, în strat generos. Puneți pe o tavă și dați la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când puiul s-a rumenit, în funcție de grosimea bucăților de carne.

Verificați și întoarceți carnea din când în când. Dacă v-a rămas amestec de condimente, mai ungeți carnea atunci când o întoarceți.

Când friptura este rumenită la exterior și fragedă în interior, este gata. Serviți cu garnitura preferată.

Poftă bună!