Piept de pui la cuptor, în crustă de Cajun

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu carne, Fripturi

Piept de pui la cuptor, în crustă de Cajun
1 voturi
4 1

O porție de friptură de pui, rumenită în cuptor, fragedă și suculentă este oricând o idee binevenită. Iar dacă vă place carnea condimentată, trebuie să încercați această rețetă!

Cajun este denumirea pentru un amestec de șapte condimente pe care îl puteți găsi ca atare, în supermarketuri, sau îl puteți face voi, acasă, din condimente individuale. Amestecați cantități egale din fiecare condiment și păstrați amestecul într-un recipient închis. Folosiți atunci când aveți nevoie, cât aveți nevoie. 

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de pui
  • 3 lingurițe unt
  • 2 lingurițe Cajun:
  • pudră de usturoi
  • pudră de ceapă
  • sare
  • piper
  • condimente italienești
  • paprika
  • cimbru
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați pieptul de pui și ștergeți-l cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de apă de pe bucățile de carne.

Topiți untul și amestecați-l cu condimentele. Întindeți amestecul peste fircare bucată de carne, în strat generos. Puneți pe o tavă și dați la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când puiul s-a rumenit, în funcție de grosimea bucăților de carne.

Verificați și întoarceți carnea din când în când. Dacă v-a rămas amestec de condimente, mai ungeți carnea atunci când o întoarceți.

Când friptura este rumenită la exterior și fragedă în interior, este gata. Serviți cu garnitura preferată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Vita Cu Broccoli Si Cartofi La Cuptor

O reteta simpla si gustoasa pentru un pranz in familie.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Cotlet De Porc La Cuptor, O Reteta Super Delicioasa De Te Lingi Pe Degete

Bucura-te de aceasta friptura alaturi de o salata de cruditati.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta