Dacă v-ați plictisit de friptura de pui clasică și vreți să îi dați un alt gust, acest sos gorgonzola este alegerea perfectă. Se face repede, este foarte gustos și aromat și, dacă vă place combinația de carne cu sos de brânză, acest fel de mâncare se va transforma rapid într-unul dintre preferatele voastre.

Puteți adapta această rețetă și să o faceți cu paste sau puteți adăuga ciuperci spre final. Orice este permis, totul ține de gusturile voastre și de ce ingrediente aveți la îndemână. 

Sosul gorgonzola se complimentează perfect cu carnea de pui, îi dă o savoare aparte și veți scăpa de pieptul de pui fad și uscat făcut pe tigaie. 

Piept de pui în sos Gorgonzola
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 150 g gorgonzola
  • un cubuleț de unt
  • 100 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați pieptul de pui și tăiați-l file-uri. Asezonați cu sare și piper.

Puneți o tigaie la încins și adăugați cubulețul de unt. Când acesta s-a topit, puneți bucățile de piept de pui. Prăjiți câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, în funcție de cât de groase sunt bucățile de carne.

Când pieptul de pui este gata, scoateți-l pe o farfurie. În aceeași tigaie, puneți smântâna lichidă și brânza gorgonzola ruptă în bucăți. Amestecați și lăsați să fiarbă câteva minute, până când gorgonzola s-a topit. Presărați piper proaspăt și puneți din nou carnea de pui în tigaie.

Mai fierbeți 1-2 minute, carnea împreună cu sosul. Serviți cu orez, cu piure sau simplu.

Poftă bună!