Piept de pui în crustă de parmezan

Apare în Mancaruri cu carne, Fripturi, Carne de pui

Piept de pui în crustă de parmezan
17 voturi
5 17

Dacă v-ați plictisit de rețata banală, clasică de șnițele, aceasta este o alternativă excelentă. Pieptul de pui în crustă de parmezan este delicios, ușor de făcut și foarte spornic, așa că vă invităm să îl încercați. 

Practic, pașii pe care trebuie să îi urmați sunt aceiași ca la șnițele, doar că veți înlocui făina cu parmezanul. În acest fel, obțineți o crustă delicioasă, care va îmbrăca bucata de carne și îi va da o aromă aparte. 

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 150 g parmezan ras
  • 2 ouă
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui felii și bateți ușor carnea cu un ciocan pentru șnițele, pentru a nu fi prea groasă. Asezonați bucățile de carne cu sare și piper.

Puneți parmezanul ras într-o farfurie și pesmetul în alta. Cu cât parmezanul este ras mai fin, cu atât se va lipi mai bine de carne și crusta va fi mai gustoasă.

Bateți ouăle într-un bol și puneți o tigaie cu ulei la încins. Mai departe tot ce aveți de făcut este să prăjiți puiul, urmând aceleași etape ca la șnițel.

Treceți fiecare bucată de carne prin parmezan, ou bătut și pesmet. Prăjiți puiul câteva minute pe ambele părți, până când crusta s-a rumenit. Scoateți puiul pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.

Serviți puiul în crustă de parmezan cu garnitura sau cu salata preferată. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Conopida Cu Parmezan Si Otet Balsamic

Conopida la cuptor nu este prima alegere atunci cand vine vorba de garnituri, insa rezultatul este delicios.

Rosii Cu Parmezan, Garnitura Perfecta Pentru Fripturi

O garnitura perfecta pentru fripturi.

Pui Cu Crusta De Parmezan, O Reteta Rapida Pentru O Cina Perfecta!

Iata o alternativa mai sanatoasa la mancarea fast-food.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta