Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, la cuptor

Apare în Fripturi, Mancaruri cu carne, Carne de pui

Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, la cuptor
2 voturi
3 2

Șnițelul de pui este una dintre cele mai populare rețete cu piept de pui și poate fi gătit în mai multe feluri, în funcție de bucătărie și de gusturi. Astăzi vă propunem o rețetă de piept de pui învelit în crustă de fulgi de porumb, crocant și aromat. Rumenită la cuptor, carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă și nu va fi îmbibată de ulei, ca atunci când este prăjită.

Puteți face această rețetă pentru prânz sau cină, dar este ideală și de luat la pachet, pentru că este la fel de bun și rece. Puteți servi pieptul de pui în crustă de fulgi de porumb cu cartofi, piure, orez sau orice altă garnitură vă place sau cu salată. 

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 250 g fulgi de porumb
  • 2 lingurițe paprika
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță praf de muștar
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • lapte
  • unt
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui file-uri, după ce ați îndepărtat pielea și oasele. Bucățile de piept de pui nu trebuie să fie foarte groase. Folosiți un ciocan pentru șnițele pentru a le subția. Bateți carnea cu grijă, după ce ați acoperit-o cu folie alimentară.

Puneți laptele într-un bol. Puneți bucățile de pui și lăsați-le la frigider așa pentru o oră. Carnea trebuie să fie acoperită de lapte. Acest truc va ajuta puiul să se frăgezească. Veți observa cum carnea a absorbit o cantitate semnificativă din lapte după o oră.

Între timp, mărunțiți fulgii de porumb și amestecați-i cu condimentele. Puneți puțin unt într-o tavă și dați-o pentru câteva minute la cuptor, cât să se topească untul și să acopere uniform fundul vasului.

Scurgeți laptele care a mai rămas și treceți fiecare bucată de piept de pui prin amestecul de fulgi de porumb și condimente. Puneți bucățile de carne în tava unsă cu unt. În acest fel, carnea nu va fi uscată, ci va rămâne suculentă, dar nu va fi nici îmbibată în ulei.

Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați la cuptor. După 20 de minute, îndepărtați folia, întoarceți carnea pe partea cealaltă și mai lăsați la cuptor încă 15-20 de minute.

Când carnea este gata, lăsați-o cinci minute să se răcească și serviți cu garnitura preferată sau sosurile preferate.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Briose Cu Porumb Si Bacon

Pana si copiii vor savura acest aperitiv.

Cookies Cu Fulgi De Ciocolata

Gustarea perfecta langa o cana cu lapte cald, sau, si mai bine, ciocolata calda.

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Prajitura Cu Fugi De Porumb - Fara Coacere

Rasfata-te cu acest preparat atunci cand iti bei cafeaua!

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta