Dacă v-ați plictisit de rețata banală, clasică de șnițele, aceasta este o alternativă excelentă. Pieptul de pui în crustă de parmezan este delicios, ușor de făcut și foarte spornic, așa că vă invităm să îl încercați. 

Practic, pașii pe care trebuie să îi urmați sunt aceiași ca la șnițele, doar că veți înlocui făina cu parmezanul. În acest fel, obțineți o crustă delicioasă, care va îmbrăca bucata de carne și îi va da o aromă aparte. 

Piept de pui în crustă de parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 150 g parmezan ras
  • 2 ouă
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui felii și bateți ușor carnea cu un ciocan pentru șnițele, pentru a nu fi prea groasă. Asezonați bucățile de carne cu sare și piper.

Puneți parmezanul ras într-o farfurie și pesmetul în alta. Cu cât parmezanul este ras mai fin, cu atât se va lipi mai bine de carne și crusta va fi mai gustoasă.

Bateți ouăle într-un bol și puneți o tigaie cu ulei la încins. Mai departe tot ce aveți de făcut este să prăjiți puiul, urmând aceleași etape ca la șnițel.

Treceți fiecare bucată de carne prin parmezan, ou bătut și pesmet. Prăjiți puiul câteva minute pe ambele părți, până când crusta s-a rumenit. Scoateți puiul pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.

Serviți puiul în crustă de parmezan cu garnitura sau cu salata preferată. Poftă bună!