Piept de pui cu sos de parmezan și ciuperci

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu ciuperci

Piept de pui cu sos de parmezan și ciuperci
1 voturi
3 1

Pieptul de pui poate fi o carne fadă și fără gust, dacă nu este gătită corespunzător. Și asta pentru că are tendința de a se usca și de a deveni banală, dacă nu este gătită cum trebuie sau dacă nu i se alătură un sos care să o pună în valoare. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una care scoate din anonimat orice bucată de carne, nu numai pe cea de pui. O friptură cu ciuperci și sos de parmezan, cremos și delicios, ușor de făcut. 

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 250 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță făină
  • 1/2 cană supă de pui
  • 100 ml smântână lichidă
  • 50 g parmezan ras
  • o mână frunze de spanac (opțional)
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de carnea de pui. Tăiați pieptul de pui file-uri. Asezonați cu sare și piper. Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugați puiul. Prăjiți pe ambele părți, până când carnea este rumenită la exterior și gătită în interior.

Dați la o parte din tigaie și pregătiți sosul. În aceeași tigaie, adăugați untul, ciupercile feliate și usturoiul tocat mărunt. Căliți câteva minute, după care adăugați supa de pui sau apă și puneți din nou bucățile de carne în tigaie.

Lăsați să fiarbă 10 minute, cât să se evapore lichidul, timp în care amestecați smântâna lichidă cu parmezanul ras și cu o linguriță de făină. Turnați totul în tigaie, asezonați cu sare și piper dacă mai este nevoie și lăsați până când sosul s-a îngroșat puțin și a devenit cremos.

Parmezanul se va topi și se va lega foarte frumos cu ciupercile și aromele din tigaie. La final, puneți o mână de frunze de spanac, dacă alegeți să folosiți.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Conopida Cu Parmezan Si Otet Balsamic

Conopida la cuptor nu este prima alegere atunci cand vine vorba de garnituri, insa rezultatul este delicios.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta