Piept de pui cu sos de lămâie și usturoi

Apare în Fripturi, Carne de pui, Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos de lămâie și usturoi
4 voturi
3 4

Pieptul de pui poate fi o carne dificil de gătit, în sensul că devine fadă, uscată și fără gust dacă nu este gătită cum trebuie. Cea mai sigură alegere pentru a face dintr-o friptură de pui una perfectă este să îi alăturați un sos delicios, care să îi dea aromă și textură.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și puteți înlocui pieptul de pui cu pulpe sau orice altă carne vă place. Trebuie să țineți cont de timpul de gătire al fiecărui tip de carne în parte. 

Ingrediente

  • 150 g făină
  • sare
  • piper
  • oregano
  • un piept de pui
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 cană supă de pui sau apă
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1/3 pahar de vin alb sec
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Amestecați făina cu sare, piper și oregano. Curățați pieptul de pui de piele și oase și tăiați-l în bucăți potrivite. Treceți fiecare bucată de carne prin amestecul de făină, cât să fie acoperită complet.

Puneți puțin ulei și untul într-o tigaie pe foc. Adăugați pieptul de pui dat prin făină și prăjiți 5-6 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata de carne. Dați la o parte carnea din tigaie, adăugați vinul, supa de pui, usturoiul și zeama de lămâie. Lăsați să dea într-un clocot și să înceapă să se evapore vinul.

Asezonați cu sare și piper după gust și adăugați din nou bucățile de carne în vas. Lăsați până când sosul scade și aromele se combină.

Decorați cu verdeață proaspătă și cu felii de lămâie. Serviți cu garnitura preferată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Somon Cu Usturoi Si Varza De Bruxelles

Somonul cu varza de Bruxelles si usturoi, aromat cu vin si oregano proaspat, este un preparat destul de simplu pentru o masa in familie, insa...

Pulpe De Pui Cu Miere Si Portocale Intr-o Aroma Delicioasa De Ghimbir Si Usturoi

Atat copiii cat si adultii vor devora aceste pulpe de pui cu sos de miere cu aroma de portocale, ghimbir si usturoi.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta