Piept de pui cu sos de ardei copt

Apare în Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume, Carne de pui

Piept de pui cu sos de ardei copt
1 voturi
4 1

Un sos bun pune în valoare orice bucată de carne, o ajută să fie fragedă și suculentă și să nu se usuce în timpul gătirii, aceasta fiind o problemă des întâlnită, mai ales dacă vorbim despre carnea de pui. Pieptul, în special, are tendința să se usuce dacă nu este gătit cum trebuie, așa că această rețetă de sos de ardei copt vă salvează din situația neplăcută.

Ardeiul copt îi dă o savoare aparte cărnii și gusturile se combină perfect, mai ales dacă vorbim despre ardei proaspăt copt, și nu de la congelator. Veți obține un sos delicios, numai bun de înmuiat cu pâine proaspătă în el. 

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 5-6 ardei grași copți
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 2-3 linguri de ulei
  • un cubuleț unt
  • sare
  • piper
  • boia
  • 150 ml smântână lichidă
  • verdeata pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Dacă ardeii nu sunt copți deja, coaceți-i direct pe flacără sau la cuptor, iar după ce s-au copt, presărați sare peste ei. Lăsați-i să se răcească și curățați-i de coajă și de semințe, după care îi puteți tăia fâșii.

Porționați carnea de pui în bucăți potrivite și puneți tigaia cu ulei și unt la încins. Adăugați carnea de pui și rumeniți-o câteva minute pe fiecare parte. Carnea nu trebuie să fie complet gătită pentru că oricum va mai fierbe în sos, ci să capete acel gust și aspect rumenit.

Când carnea s-a rumenit, dați-o la o parte de pe foc și, în aceeași tigaie, puneți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Lăsați-le să se călească, timp în care decojiți roșiile și tăiați-le cubulețe. Puneți ardeiul copt tocat și roșiile în tigaie, asezonați cu sare și piper și, când sosul dă în clocot, puneți din nou carnea de pui.

Completați cu apă dacă este nevoie și acoperiți cu un capac. Lăsați să fiarbă la foc mic 20-30 de minute, sau până când carnea este bine făcută. La final, adăugați boia. Mai departe, puteți lăsa sosul așa, dacă vă place textura sau îl puteți pasa cu ajutorul unui blender. Opriți focul și adăugați smântâna lichidă. Amestecați și pasați sosul, dacă vreți să fie cât mai fin, dacă nu, serviți preparatul ca atare.

Puiul cu sos de ardei copt poate fi servit simplu sau cu garnitură de piure, orez sau orice vă place.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin

Un preparat deosebit pentru o masa speciala.

Paste Cu Cartofi Si Ardei Gras

Un mod inedit de a gati pastele.

Tocana De Porc Cu Ardei Iute

Un preparat rapid care se poate servi cu tortillas de porumb.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

Macrou La Gratar Cu Salata De Ardei Si Portocale

Bogat in Omega-3, macroul este o alegere perfecta pentru o masa sanatoasa.

Muschi De Vita Cu Ardei Iute, Lamaie Si Chimen

O friptura de vita picanta si cu aroma de lamaie, perfecta pentru petreceri in care vrei sa va uimiti musafirii.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta