Piept de pui caprese

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu carne

Piept de pui caprese
2 voturi
4 2

Fiecare bucătărie internațională are numeroase feluri de a prepara și servi carnea, fie ea de pui, vită sau porc. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este inspirată din bucătăria italiană și este o modalitate simplă și delicioasă de a găti pieptul de pui. 

Puiul caprese nu este altceva decât piept de pui cu mozzarella, roșii și busuioc, aceleași ingrediente pe care le regăsim și în salata caprese.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 50 ml oțet balsamic
  • 2 căței de usturoi
  • 400 g roșii cherry
  • 150 g mozzarella
  • busuioc proaspăt
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați și dezosați pieptul de pui. Asezonați carnea cu sare și piper.

Într-un vas pe foc, puneți puțin ulei de măsline și prăjiți puiul câte 5-6 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groase sunt bucățile de carne.

După ce ați prăjit carnea, scoateți-o pe o farfurie. Puneți oțetul balsamic în tigaie și usturoiul tocat mărunt. După un minut, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătăți și asezonați cu sare și piper.

Lăsați 5-6 minute pe foc, după care puneți din nou carnea de pui în tigaie, adăugați feliile de mozzarella peste și acoperiți cu un capac, pentru ca mozzarella să se topească.

Lăsați să mai scadă sosul, câteva minute, după care puteți opri focul și presăra busuioc proaspăt tocat.

Serviți simplu sau cu garnitura preferată. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta