Piept de pui acordeon în crustă de pesmet

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu carne

Piept de pui acordeon în crustă de pesmet
1 voturi
3 1

Dacă v-ați plictisit de modalitatea clasică de a găti și savura pieptul de pui, vă propunem o rețetă care nu are cum să nu vă placă. Piept de pui acordeon, în crustă de pesmet cu parmezan, crocant, delicios și extrem de arătos. Se face la fel de simplu ca șnițelul și poate fi savurat alături de piure, cartofi prăjiți sau orice garnitură vă place. 

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • făină
  • pesmet
  • 1 lingură parmezan
  • ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Dezosați pieptul de pui și îndepărtați pielea. Faceți tăieturi transversale pe fiecare dintre cele două jumătăți de pui. Aveți grijă să nu tăiați până jos, ci doar să crestați carnea din loc în loc, cam la o jumătate de centimetru.

Puneți ulei la încins. Asezonați carnea cu sare și piper. Puneți făina într-un vas și pesmetul amestecat cu parmezanul ras într-un alt vas. Bateți ouăle într-un bol.

Treceți bucățile de carne prin făină, ouă și pesmet, exact ca pe șnițele. Prăjiți în ulei încins, până când se rumenesc frumos.

Serviți cu sosul preferat, cu garnitură sau cu salată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta