Piept de pui acordeon cu roșii și mozzarella

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu carne, Mancaruri

Piept de pui acordeon cu roșii și mozzarella
9 voturi
5 9

Pieptul de pui este o sursă inepuizabilă de inspirație. Puteți face atâtea feluri de mâncare pornind de la un banal piept de pui, încât nici nu știi la care să te oprești mai întâi.

Astăzi vă propunem o rețetă de pui caprese, un piept de pui acordeon, umplut cu mozzarella, roșii și busuioc proaspăt, foarte aromat și ușor de făcut. Este un fel de mâncare fresh, foarte potrivit atunci când nu aveți chef de petrecut prea mult timp în bucătărie. 

Ingrediente

  • 4 jumătăți de piept de pui
  • 150 g mozzarella
  • 2-3 roșii
  • busuioc proaspăt
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Curățați pieptul de pui de piele și oase. Faceți 5-6 tăieturi în fiecare jumătate de piept de pui, ca niște fante, dar fără să tăiați până jos. Asezonați pieptul de pui cu sare și piper.

Tăiați mozzarella și roșiile felii cât mai subțiri. Puneți în fiecare tăietură o felie de roșie, una de mozzarella și o frunză de busuioc.

Picurați puțin ulei de măsline peste pieptul de pui umplut și dați la cuptor pentru 30-35 de minute.

Serviți cu orez, cu cartofi sau simplu.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Dovlecei Pane Cu Prosciuto Si Mozzarella

Un fel principal demn de cele mai sofisticate restaurante.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

Chiftele De Ciuperci Cu Mozzarella Si Risotto

O alternativa vegetariana la chiftelele traditionale.

Bruschete Cu Mozzarella Si Sos De Rucola

Rapid, usor si delicios. Aceste bruschete pot fi servite ca aperitiv, dar, la fel de bine, pot constitui un pranz simplu.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta