Piept de curcan în crustă de parmezan și usturoi

Apare în Curcan, Mancaruri cu carne, Fripturi

Piept de curcan în crustă de parmezan și usturoi
2 voturi
5 2

Carnea de curcan este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru a prepara o masă pentru întreaga familie. Puteți înlocui pieptul de pui cu piept de curcan în aproape orice rețetă și rezultatul va fi, garantat, unul delicios. 

Astăzi vă propunem să încercați o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Bucăți de piept de curcan într-o crustă aromată și crocantă de parmezan cu usturoi și pesmet. Puteți pregăti acest preparat pentru o cină în familie, alături de garnitura preferată sau o salată simplă și sănătoasă. 

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 50 g pesmet
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 40 g parmezan
  • 1/2 linguriță paprika
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Filetați carnea de curcan astfel încât să obțineți bucăți de un centimetru grosime. Asezonați carnea cu sare și cu piper.

Într-o farfurie întinsă, amestecați pesmetul, parmezanul ras, paprika, pudra de usturoi și pătrunjelul uscat. Puteți înlocui pătrunjelul cu orice alte ierburi aromatice vă plac.

Puneți 2 lingurițe de ulei sau de unt într-o tigaie pe foc. Treceți fiecare bucată de carne prin amestecul din farfurie. Apăsați puțin, astfel încât fileurile de curcan să fie acoperite cât mai mult de amestecul de pesmet și parmezan.

Prăjiți fiecare bucată de carne în tigaia încinsă, 3-4 minute pe fiecare parte, până când s-a rumenit. Apoi, transferați bucățile de carne într-o tavă și dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când carnea este fragedă și pătrunsă la interior și crocantă și rumenită la exterior.

Serviți pieptul de curcan cu garnitura preferată, cu salată sau simplu.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Conopida Cu Parmezan Si Otet Balsamic

Conopida la cuptor nu este prima alegere atunci cand vine vorba de garnituri, insa rezultatul este delicios.

Somon Cu Usturoi Si Varza De Bruxelles

Somonul cu varza de Bruxelles si usturoi, aromat cu vin si oregano proaspat, este un preparat destul de simplu pentru o masa in familie, insa...

Rosii Cu Parmezan, Garnitura Perfecta Pentru Fripturi

O garnitura perfecta pentru fripturi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta