Pere aromatizate cu scorțișoară

Apare în Dulciuri, Prajituri cu fructe

Pere aromatizate cu scorțișoară
1 voturi
3 1

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp, chef sau resursele necesare să prepari un desert complicat, aceste pere aromatizate cu sirop te vor scoate din încurcătură. Para este pusă în valoare de aromele și dulceața siropului și va arăta ca un desert de restaurant, cu efort și resurse minime. 

Ingrediente

  • 4 pere
  • 2 portocale
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahăr
  • 2 batoane scorțișoară
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați perele, dar lăsați-le codița intactă. Faceți un sirop din: 450 ml apă, miere, zahăr, sucul de lămâie și cel de portocală și batoanele de scorțișoară.

Puneți pe foc și lăsați până când zahărul s-a topit și siropul dă în clocot. Adăugați perele și fierbeți la foc mic 20-25 de minute.

Scoateți perele pe o farfurie și continuați să fierbeți siropul până când începe să se lege. La final, ar trebui să arate ca o dulceață mai lichidă, dar să fie lipicios.

Pentru a servi, turnați câteva linguri de sirop peste fiecare pară, după ce s-a răcit puțin.

Serviți perele ca atare, cu frișcă sau cu o cupă de înghețată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Salata De Rata Cu Pere

Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.

Cotlete Afumate De Miel Cu Pere Caramelizate

Un preparat care imbina perfect savoarea carnii de miel cu dulceata perelor.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta