Pastele cu legume sunt una dintre cele mai rapide idei pentru un prânz sau o cină delicioase. Le puteți face cu orice legume aveți la îndemână în momentul respectiv și ce legume vă plac. Sunt ideale în post sau dacă sunteți vegetarieni, pentru că nu conțin carne, iar parmezanul de la final îl puteți omite.

Pennele cu legume coapte reprezintă o masă ideală și pentru copii, pentru că sunt echilibrul perfect între carbohidrați și vitaminele și fibrele din legume. Puteți folosi paste integrale sau penne în trei culori, pentru că sunt mai sănătoase.

Legumele coapte vor da o aromă deosebită preparatului și nici nu va mai fi nevoie de un sos special sau de parmezan pentru a le pune în valoare. 

Penne cu legume coapte și pesto - de post
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 10 roșii cherry
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei kapia roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 g penne
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesto
  • 2 linguri parmezan ras (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Spălați și tăiați legumele cubulețe și puneți-le într-o tavă (în afară de porumb), împreună cu usturoiul. Presărați sare și piper și puțin ulei de măsline și dați la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când legumele s-au rumenit. În ultimele 10 minute, puneți și boabele de porumb.

Între timp, puneți apă cu sare la fiert și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă nu vă plac al dente, lăsați-le cu un minut în plus.

Scurgeți pastele de apă și adăugați legumele coapte și cele 2 linguri de pesto. Amestecați bine, până când toate aromele de combină. Serviți cu parmezan ras, dacă nu țineți post, și cu busuioc proaspăt.

Poftă bună!