O porție de paste este alegerea perfectă pentru o masă rapidă, hrănitoare și care să fie pe placul întregii familii. Există atâtea rețete de paste, încât puteți improviza și adapta în funcție de gusturi și de ce aveți prin frigider. Pornind de la rețetele clasice, renumite în toată lumea, puteți crea propriile rețete de paste, de fiecare dată diferite.

Astăzi vă propunem o rețetă de penne cu cârnați și ciuperci, delicioase, cu parmezan și smântână. Vă recomandăm să alegeți cârnați afumați, pentru că vor da o aromă deosebită pastelor. 

Penne cu cârnați și ciuperci
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 350 g cârnați afumați
  • 300 g ciuperci
  • 1/2 pahar de vin
  • 100 ml smântână lichidă
  • 300 parmezan 
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți apă la fiert cu puțină sare și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Puneți o tigaie pe foc cu puțin ulei și adăugați cârnații tăiați felii când uleiul s-a încins. Prăjiți cârnații până când devin crocanți și scoateți-i pe o farfurie.

În aceeași tigaie, puneți ciupercile tăiate felii și căliți-le și pe ele câteva minute. Adăugați vinul, smântâna lichidă, sare și piper și lăsați pe foc până când scade și vinul se evaporă.

Scurgeți pastele de apă, dar nu aruncați apa, s-ar putea să mai aveți nevoie de ea la sos.

Puneți jumătate din parmezan în tigaie, puneți pastele scurse de apă și cârnații și amestecați bine. Mai lăsați să fiarbă un minut, după care opriți focul.

Dacă sosul este prea gros, mai puneți 1-2 polonice din apa în care au fiert pastele.

Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat și cu parmezan ras din belșug.

Poftă bună!