Toamna ne bucurăm din plin de aroma și savoarea merelor. Se găsesc peste tot, sunt niște fructe autentice, sunt accesibile ca preț și le putem transforma într-o mulțime de bunătăți, de la plăcintă până la gem sau peltea. 

O rețetă de peltea (sau jeleu) de mere vă propunem și noi astăzi. Este foarte simplu de făcut, nu necesită mult timp și este delicioasă pe o felie de pâine prăjită. 
 

Peltea de mere (jeleu)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g mere
  • 600 ml apă
  • 1/2 lămâie
  • 300 g zahăr
  • scorțișoară
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Spălați merele și tăiați-le în 4 sau 6 bucăți, fără să le curățați de coajă. Puneți merele într-o oală și adăugați peste ele apa, scorțișoara și lămâia tăiată felii. Puneți la fiert și lăsați să fiarbă 10 minute, după ce a dat în clocot.

Strecurați zeama printr-o sită deasă și pasați merele. Lăsați pulpa să treacă prin sită. Adăugați zahărul și pe cel vanilat și puneți din nou la fiert amestecul. Acesta trebuie să scadă și să se îngroașe suficient.

Lăsați la fiert 15-20 de minute, după care opriți focul. Turnați jeleul într-o tavă tapetată cu folie de plastic și lăsați peste noapte într-un loc rece.

Păstrați pelteaua peste iarnă în cămară sau beci, în borcane închise ermetic.

Poftă bună!