Încă se mai găsesc căpșuni proaspete, așa că rețeta pe care v-o propunem astăzi este un desert delicios, care pare foarte sofisticat, dar este simplu de realizat.

Mulți se feresc de deserturile cu bezea, considerând-o o bază pretențioasă și greu de făcut. Nimic mai fals: dacă respectați o regulă simplă și anume focul să fie foarte mic, veți obține o bezea la fel de bună precum cea din cofetărie. 

Pavlova cu frișcă și căpșuni
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albușuri de ou
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriță oțet
  • 1 linguriță amidon
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 500 g căpșuni
  • 3 lingurițe zahăr pudră
  • 250 g frișcă lichidă

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 130 de grade.

Bateți albușurile cu mixerul, până când formează o spumă. Încorporați zahărul, câte o lingură, până când spuma devine lucioasă și zahărul s-a dizolvat.

La final, adăugați amidonul, oțetul și vanilia. Turnați spuma de albuș într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezați crema sub formă de cerc, cu diametrul cât o farfurie potrivită. Spuma de abuș trebuie să aibă marginile mai ridicate și un fel de gaură în mijloc.

Dați la cuptor, la foc mic, pentru o oră. Când este gata, opriți cuptorul și lăsați să se răcească în interior.

Pentru cremă, bateți frișca lichidă și zahărul. Spălați căpșunile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi.

Așezați frișca în mijlocul prăjiturii și decorați cu căpșunile proaspete.

Poftă bună!