Atunci când aveți poftă de o gustare rapidă, delicioasă și care să nu necesite ingrediente complicate, o felie de pâine cu pateu de măsline este ideală. Puteți face acest pateu și pentru aperitive, atunci când aveți musafiri și vreți să pregătiți mai multe feluri de gustări. În plus, rețeta este una de post, așa că vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului. 

Pasta sau pateul de măsline poate fi făcută cu orice fel de măsline, dar este ideal să folosiți măsline kalamata. Sunt cele mai aromate și cele mai gustoase și se potrivesc perfect pentru un astfel de preparat. 

Pate de măsline (de post)
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 250 g măsline kalamata fără sâmburi
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți o tigaie cu ulei pe foc și adăugați usturoiul tocat. Puneți și măslinele curățate de sâmburi și scurse de apă. Căliți câteva minute, fără să lăsați ingredientele să se ardă. Acest pas ajută la intensificarea aromelor.

Opriți focul și puneți totul într-un blender sau robot de bucătărie. Mixați bine, până când ați obținut o pastă omogenă. Asezonați cu sare și cu piper după gust.

Pasta de măsline poate fi păstrată în frigider pentru mai multe zile și savurată ulterior.

Poftă bună!