Pate de ficat de pui făcut în casă

Apare în Mancaruri cu carne, Carne de pui

Pate de ficat de pui făcut în casă
4 voturi
4.3 4

Pateul poate fi un produs de care mulți se feresc, din cauza aditivilor și conservanților. Este greu să găsești în comerț un pateu cu conținut mare de ficat și cu o etichetă cât mai curată, așa că cea mai sigură variantă rămâne cea de pateu făcut în casă. Mai ales dacă vreți să îl introduceți în alimentația copiilor, pateul de pui, porc, vită, rață etc se poate face în casă, foarte simplu, iar avantajul este că știți exact ce ați pus în el.

Ingrediente

  • 500 g ficat (pui, porc sau vită)
  • 75 g unt
  • 300 ml lapte
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați ficatul sau ficățeii și puneți-i la marinat în lapte, împreună cu usturoiul. Îi puteți lăsa câteva ore sau peste noapte.

Scurgeți laptele, dar nu îl aruncați, pentru că îl vom folosi ulterior. Puneți ficățeii la fiert în apă cu sare. Îndepărtați spuma care de formează la suprafață. După primele 10 minute, adăugați laptele și mai lăsați până când ficățeii sunt fierți.

Între timp, tocați mărunt cepele și puneți-le la călit în puțin unt. Asezonați cu sare, piper și cimbru și, când ceapa este călită, adăugați și ficățeii scurși de apă și lapte în tigaie.

Mai lăsați pe foc câteva minute și adăugați și restul de unt. Opriți focul și pasați totul cu ajutorul unui blender, până când obțineți o pastă. Untul va oferi cremozitate pateului. Lăsați să se răcească, după care puneți în recipiente închise și dați la frigider. Consumați pateul în câteva zile de la preparare. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Pate De Somon Afumat Cu Ridichii Si Castraveti Murati

Pateul de somon afumat, servit cu paine prajita si salata de muraturi, este un aperitiv excelent.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta