Pate de ciuperci și caju (de post)

Apare în Aperitive, Mancaruri, Mancaruri de post

Pate de ciuperci și caju (de post)
1 voturi
5 1

În perioada postului, pateul vegetal este o alegere delicioasă și sănătoasă, cu condiția să nu fie din cel din comerț. Pateul vegetal făcut în casă este sănătos și hrănitor și poate fi făcut din orice legume sau combinație de legume vă place. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, sănătoasă și delicioasă de pate de ciuperci și caju, cremos, care poate fi păstrat mai multe zile la frigider. 

Ingrediente

  • 250 g ciuperci
  • 100 g caju
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți caju-ul într-o tigaie fără ulei și rumeniți-l ușor. Dați la o parte și lăsați să se răcească.

Tocați ceapa, usturoiul și ciupercile și puneți-le la călit în câteva linguri de ulei. Asezonați cu sare și piper și lăsați pe foc până când legumele s-au călit și apa pe care și-au lăsat-o s-a evaporat complet.

Puneți toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie. Scurgeți uleiul dacă vi se pare că este prea mult, pentru că și caju-ul are o textură uleioasă.

Mixați bine, până când obțineți o pastă fină și omogenă. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie. Puneți puțin cimbru după gust și mixați din nou. Serviți pateul cu pâine prăjită sau lipii.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta