Poti transforma o conserva de ton intr-o masa copioasa.

Paste Picante Cu Ton Si Rosii
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400g paste
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 1/4 lingurita fulgi de chilli
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 425g conserva ton
  • 4 rosii tocate
  • 2 linguri patrunjel, maruntit
  • 20g parmezan ras

Mod de preparare

1. Se gatesc pastele intr-o oala cu apa sarata, conform cu instructiunile de pe pachet.

2. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoiul, chilli si coaja de lamaie si se fierb usor, amestecand, timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga tonul si rosiile si se fierb, amestecand, timp de 2-3 minute.

3. Se scurg pastele , oprind 80 ml de apa din care au fost fierte. Se pun pastele si apa in tigaia cu amestecul de ton, zeama de lamaie si patrunjel. Se agita la foc mic timp de 1 minut. Se servesc cu parmezan ras.