Pastele de casa sunt o alegere infinit mai buna decat cele cumparate, iar prepararea lor e mai usoara decat ai putea crede.

Paste De Casa
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 300g faina
  • 1/2 lingurita de sare fina
  • 2 oua mari, plus 3 galbenusuri
  • 2 lingurite ulei de masline
  • gris

Mod de preparare

1. Se cern faina si sarea pe o suprafata mare, de lucru, curata. Se face o scobitura in centru, asigurandu-va ca "peretii" sunt inalti. Se bat impreuna ouale, galbenusurile de ou si ulei de masline si se toarna in scobitura creata.

2. Cu ajutorul degetelor de la o mana, se trage treptat faina in amestecul de ou pentru a incepe crearea unui aluat. Aluatul devine mai putin lipicios, pe parcursul incorporarii fainei - se adauga un strop de apa, daca este un pic uscat. Folosind ambele maini, se formeaza o minge ferma si se framanta timp de 5 minute, pana la omogenizare. Se inveleste in folie si se raceste timp de 30 de minute.

3. Se imparte aluatul in patru. Se pune una dintre cele patru bucati pe o suprafata pudrata cu gris. Cu ajutorul unui facalet, se ruleaza intr-un dreptunghi mare si subtire, folosind, din cand in cand, gris pentru a preveni lipirea. Se pune pe o tava tapetata, pana cand se termina si celelalte bucati de aluat.

4. Se taie pastele in foi de lasagna, sau tagliatelle. Pentru a face acest lucru, se ruleaza foaia de aluat, se taie capetele frumos si se feliaza la intervale de 5 mm. Se amesteca cu putin gris si se pun deoparte pana se gatesc.