Pastele sunt o alegere delicioasă și sățioasă atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă, dar consistentă. O porție de paste vă asigură necesarul de carbohidrați de care aveți nevoie și, în funcție de alte ingrediente cu care le combinați, aveți o masă completă care să vă dea energie pentru câteva ore. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de paste, cu bacon și parmezan. Puteți folosi orice fel de paste, de la spaghetti până la penne, în funcție de ce aveți prin casă și de ce vă place. 

Paste alla Gricia
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 150 g afumătură de porc
  • sare
  • piper
  • 100 g parmezan ras

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă și sare la fiert, iar când dă în clocot, adăugați pastele. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, 8 minute pentru al dente.

Tocați afumătura sau baconul cubulețe și puneți împreună cu uleiul într-o tigaie pe foc. Prăjiți la foc potrivit până când baconul devine crocant. Când baconul s-a prăjit, puneți-l într-o farfurie și adăugați un polonic din apa în care au fiert pastele, în tigaia în care ați prăjit baconul. Grăsimea de la bacon împreună cu apa de la paste vor forma baza sosului.

Mai adăugați un polonic de apă dacă mai este nevoie, după care puneți 2/3 din parmezanul ras și amestecați. Opriți focul, adăugați din nou baconul și pastele și omogenizați. Parmezanul se va topi și va îmbrăca pastele într-un sos fin și cremos.

Serviți pastele cu restul de parmezan ras și cu piper proaspăt măcinat. Poftă bună!