Sanatoasa, usoara, aceasta reteta este compromisul perfect dintre ingredientele din camara si cele proaspete.

Paste Alfredo Cu Pui Si Zucchini
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • sare
  • 3 linguri ulei de masline extra-virgin
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 dovlecei, taiati in felii subtiri
  • 4buc piept de pui dezosat
  • piper proaspat macinat
  • 350g fettuccine (integrale)
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte degresat
  • 1/2 cana lapte condensat degresat
  • 3/4 cana parmezan proaspat ras
  • 1/4 cana patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

1. Se pune o oala mare de apa sarată la fiert. Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga jumatate din usturoi si se fierbe 30 de secunde, avand grija sa nu se arda. Se adauga dovlecelul, se acopera si se fierbe pana cand se inmoaie, amestecand, aproximativ 6 minute. Se transfera intr-un castron.

2. Se incalzeste o alta lingura de ulei in tigaie la foc mediu. Se asezoneaza carnea de pui cu 1/4 lingurita fiecare sare si piper si se caleste 2-3 minute pe fiecare parte. Se transfera pe o placa.

3. Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand 1/2 cana de apa in care s-au gatit; se pun pastele in cratita.

4. Intre timp, se amesteca faina si laptele degresat intr-un bol. Se pune usturoiul si 1 lingura de ulei in tigaie si se fierbe la foc mediu 30 de secunde. Se adauga amestecul de faina si se da in fiert, amestecand. Se reduce caldura si se fierbe, amestecand, timp de 2 minute. Se adauga laptele condensat, 1/2 lingurita de sare si branza; se amesteca timp de 1 minut.

5. Se taie puiul in fasii. Se amesteca cu pastele, sosul, dovleceii si patrunjel, adaugand apa pastrata, daca este necesar.