O omleta este intotdeuna o idee buna pentru micul dejun, iar cea cu parmezan este de-a dreptul modul perfect de a-ti incepe ziua.

Parmalet - omleta cu parmezan
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/4 lingurita de apa
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 30g parmezan ras
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • cayenne

Mod de preparare

1. Se sparg ouale intr-un castron. Se adauga 1/4 lingurita de apa. Se bat bine.

2. Se perie fundul unei tigai cu ulei de masline. Se rade branza uniform in tigaie.
Se pune tigaia la foc mediu, lasand branza sa se topeasca. Atunci cand branza incepe sa devina aurie, dupa aproximativ 4 minute, se toarna ouale in mod egal peste branza. Se reduce caldura. Se presara cu sare, piper si cayenne. Se acopera si se lasa ouale sa se gateasca, verificand dupa primele 30 de secunde. Ar trebui sa dureze aproximativ 1 minut, pentru 2 oua. Se ia de pe foc, se impatureste pe jumatate si se transfera pe un platou.