Papricaș de pui după rețeta ungurească

Apare în Carne de pui, Mancaruri, Mancare gatita

Papricaș de pui după rețeta ungurească
22 voturi
4 22

Bucătăria ungurească a fost o reală inspirație pentru cea românească, de-a lungul timpului. Multe rețete au fost preluate și păstrate în alimentație, mai ales în Ardeal și Transilvania. Să ne gândim numai la papricaș sau gulaș și e suficient pentru a spune că mâncarea ungurească are un gust aparte.

Papricașul de pui este unul dintre preparatele cele mai populare din bucătăria maghiară. Rețeta de papricaș a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului și, în unele variante, au dispărut acele găluște specifice din mâncare, fiind servit cu mămăliguță.

Dar rețeta originală, tradițională de papricaș de pui rămâne cea mai gustoasă. Este o mâncare ușor picantă, asta datorită faptului că se pune boia, condiment care a dat și numele mâncării (paprika - paprikaș). Dacă nu vă place picant sau gătiți pentru copii, puteți folosi boia dulce în loc de boia iute. 

Ingrediente

  • carne de pui (2 pulpe și un piept)
  • 2 cepe
  • 1 lingură boia
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 4 linguri smântână
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru găluște:
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți într-o cratiță uleiul și carnea de pui și rumeniți-o pe toate părțile, până își schimbă culoarea. Tocați ceapa și usturoiul și puneți-le peste carne.

Căliți câteva minute, după care puneți 2 pahare de apă, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă 40 de minute.

Între timp, puteți pregăti găluștele: bateți ouăle cu un praf de sare, adăugați uleiul și făina și amestecați cât să obțineți un aluat.

Puneți la fiert o oală cu apă și sare, iar când fierbe, modelați găluștele cu o linguriță și puneți-le în oală. Când vor fi gata, se vor ridica la suprafață. Scoateți-le cu o paletă pe o farfurie.

Între timp, carnea de pui a fiert. Amestecați smântâna cu cele 2 linguri de făină și puneți peste carnea de pui. Condimentați cu sare, piper, boia, puneți și găluștele și lăsați să mai fiarbă împreună câteva minute.

Papricașul de pui este gata și poate fi servit cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au...

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Dintre toate mâncărurile din bucătăria maghiară, gulașul a câștigat cel mai mult teren în bucătăria românească....

Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală

Ciorba rădăuțeană este un preparat extrem de popular în bucătăria românească. Așa cum îi spune și numele, ciorba a...

Ostropel de pui după rețeta bunicii

Ostropelul de pui este o mâncare care ne aduce aminte de gustul copilăriei, datorită aromelor care se îmbină. Fiecare gospodină,...

Dieta cu care slăbești și te detoxifici după Sărbători

O cură bazată pe fructe, legume și ceaiuri, care te ajută să scapi de kilogramele în plus și să te detoxifici după Sărbători.

CINCI trucuri care vă ajută să slăbiți rapid după Sărbători

Au trecut Sărbătorile, dar au rămas câteva kilograme în plus? Puteți scăpa de ele eficient, fără să vă dați peste cap metabolismul.

5 alimente pe care nu le vei mai cumpăra NICIODATĂ, după ce afli ce conțin

Ți-ai imaginat vreodată că ai putea consuma alimente făcute din... gândaci? Pe cât de scârbos sună, pe atât este de adevărat.

Câte feluri de brânză recunoști după o singură fotografie?

Ești iubitor de brânză? Atunci ar trebui să recunoști sortimentele de brânză preferate și din fotografii, nu numai după gust sau miros.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta