Papară cu pâine și ouă

Apare în Aperitive, Oua

Papară cu pâine și ouă
1 voturi
5 1

Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece. 

Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce. 

Ingrediente

  • 9 felii de pâine
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 60 g unt
  • piper
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă dreptunghiurală (cea pentru cozonac este ideală) cu unt din belșug.

Tăiați feliile de pâine de grosimea degetului. Înmuiați fiecare felie de pâine în lapte. Așezați un strat de felii de pâine pe fundul tăvii (3 felii). Presărați 2 linguri de brânză rasă.

Urmează încă un strat de pâine și unul de brânză și tot așa. La final, bateți ouăle cu puțin piper și cu laptele care v-a rămas și turnați amestecul peste feliile de pâine. Presărați deasupra și restul de brânză care v-a rămas. Topiți untul și turnați-l și pe el deasupra.

Dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Pâinea va absorbi laptele, oul se va coagula, brânza se va topi și toate aromele se vor lega într-un preparat delicios.

Serviți papara caldă sau rece.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Salată cu ton și ouă fierte

O salată simplă, din câteva ingrediente este o soluție rapidă și sănătoasă pentru a vă potoli foamea, atunci când aveți...

Ouă coapte în chiflă

Preparatele culinare pe bază de ouă sunt foarte versatile. Sunt sățioase, hrănitoare și le puteți servi atât ca mic dejun cât...

Cilbir - ouă poșate cu cremă de iaurt și usturoi

Cilbir este un preparat tradițional turcesc, o rețetă extrem de veche și de populară în bucătăria otomană. Se spune că sultanii...

Salată cu ouă și maioneză

Fie că aveți de pregătit o salată pentru musafiri, pentru aperitiv sau pur și simplu vă plac alimentele combinate într-o salată pe...

Orez prăjit (fried rice) cu ouă și bacon

Orezul prăjit, sau fried rice, așa cum mai este cunoscut, este o garnitură foarte populară în bucătăria asiatică. Simplu, cu legume...

Ouă umplute cu pastă de ton

Aproape că nu există masă festivă sau aperitiv fără un platou cu ouă umplute. Fie că vorbim de sărbători, aniversări sau petreceri...

Galette cu ouă și ciuperci

Galette este un preparat rustic, din bucătăria franceză, care a devenit popular și în alte zone ale lumii. Este delicios, poate fi...

Ouă ”norișori” - cel mai bun mic dejun

Ouăle sunt o alegere excelentă pentru micul dejun. Sunt o sursă importantă de proteine și pot fi consumate într-o mulțime de rețete...

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă...

Ouă Florentine - un mic dejun delicios

Ouăle sunt una dintre cele mai versatile surse de proteine. Le puteți găti într-o mulțime de feluri și sunt o alegere perfectă pentru...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta